Decizie luată de Guvernul din Ungaria. Ce se întâmplă la granița României

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut anunțul pe care toți cetățenii țării îl așteptau. Guvernul din Ungaria a decis să mențină plafonarea prețurilor la carburanți și la câteva alimente de bază până la 1 iulie 2022.

Viktor Orban a transmis că administrația a luat această măsură pentru a proteja cetățenii de o parte din consecințele economice ale războiului din Ucraina, în condițiile în care costurile alimentelor, energiei și carburanților s-au majorat în multe țări europene.

La jumătatea lunii ianuarie, Ungaria a plafonat prețurile la câteva alimente de bază, printre care zahăr, făină, ulei, carne de porc și pui și lapte. Prețurile acestor produse au rămas la nivelul la care erau la 15 octombrie 2021, iar măsura a fost menită să minimizeze efectele inflației.

În ceea ce privește carburanții, Ungaria a stabilit un plafon de 480 de forinți (1,3 euro) pe litru atât pentru benzină, cât și pentru motorină, pe 15 noiembrie 2021. Plafonarea ar fi urmat să expire pe 15 mai, însă Guvernul a prelungit-o până la 1 iulie 2022.

Sursa: impact.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri