Declaraţia UNICĂ, aprobată de Guvern. Termenul de depunere, 15 iulie

Un contribuabil poate beneficia de o reducere de 10% a contribuţiilor plătite către stat dacă plăteşte anticipat până la finalul anului şi dacă depune declaraţia unică online, spune ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

”În cazul drepturilor de autor, am mers pe ideea stopajului la sursă şi scutirea celor care sunt şi salariaţi a obligaţiilor de plată pentru CAS şi CASS. Este o abordare care a mai fost, este o abordare normală şi este de bun augur celor care sunt vizaţi de acest nou mecanism”, a mai afirmat Teodorovici.

Ministrul susţine că fiecare birou al Fiscului la nivel judeţean va avea o unitate cu obligaţia de a îndruma metodologic fiecare contribuabil care are întrebări faţă de acest nou mecanism. În plus, la nivelul fiecărui consiliu local va fi o persoană responsabilă cu acest subiect.

Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Totodată, plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019, iar impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent.

Distribuie informația
Alte știri