Degringoladă la Aeroport. Un membru în Consiliul de Administrație revocat de CJ cere Prefecturii să anuleze hotărârea. Propunerea lui Bimbo pentru iesirea din criză…

Președintele  Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea, revocat de consilierii județeni la sfârșitul săptămânii trecute,  face o propunere neașteptată pentru ieșirea din actuală criză în care se găsește instituția.  Bimbo Szuhai Tibor a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că a solicitat unui numar de 10 entități direct interesate,  printre care  Primăria Oradea, parcurile industriale din municipiu sau APTOR,  Consiliul Județean și Instituția Prefectului, etc…  ca până în 3 octombrie să desemneze persoane cu experiență în domeniu care să facă parte dintr-o comisie de recrutare a viitorului director general.

Suntem într-o situație interimară care nu face bine instituției. Ieșirea poate fi făcută doar cu numirea unui nou director general iar obligația acestuia va fi să aducă înapoi cursele externe, a precizat Bimbo Szuhai

Ușor de spus greu de realizat așa cum arată lucrurile acum. Suntem în contextul în care Consiliul de Administrație a fost revocat iar pe perioada interimatului mai poate doar să facă demersurile necesare alegerii unui nou Consiliu,  procedura care se poate întinde chiar și 5 luni de zile. Abia după aceea vor putea fi reincepute demersurile de desemnare ale directorului.

Bimbo spune însă că există o varianta mai scurtă. Deja, reprezentantul Ministerului Finanțelor în CA a solicitat Prefecturii anularea hotărârii prin care sunt revocați membrii Consiliului de Administrație iar dacă asta se va întâmpla atunci decizia creării comisiei de selecție a unui director va fi una legală, potrivit lui Bimbo.

Acum soluția este să avem un director general cât mai repede posibil or în cazul revocării CA sunt mai mulți pași de făcut ceea ce ar putea amână numirea acestuia cu câteva luni de zile. Noul consiliu nu poate fi instalat însă mai repede de 75 zile. Dacă procedura ar demara acum, până în decembrie, Aeroportul poate avea un nou director, a explicat Bimbo Szuhai Tibor .

Președintele CA a mai promis că în momentul în care Aeroportul va avea un nou director,  el își  va prezența demisia.

Distribuie informația
Alte știri