Delia Ungur: Cum se conduce o fabrică din Oradea în vreme de pandemie și criză economică

Și iată că așa a trecut deja o lună. Ne-am obișnuit și cu măștile de protecție și cu păstrarea distanței sociale. Dezinfectăm, aerisim, am limitat accesul celor din afară în incinta fabricii, nu mai folosim transportul public insalubru. Am organizat un sistem de transport al salariaților în condiții stricte de igienă și distanțare socială, iar în timpul liber stăm cu familia și ne bucurăm că avem în continuare locuri de muncă.

Și continuăm să lucrăm. Mă încarc cu energie de fiecare dată când merg în producție. Pentru că văd o mulțime de oameni – operatori, tehnicieni, ingineri, angajați din logistică și calitate și fiecare dintre ei știe exact ce face. Și numai din munca lor împreună rezultă motoarele electrice și ventilatoarele care țin lumea în mișcare, la bine și la greu. Altădată ne mândream de fiecare dată când la vreun salon auto se lansa câte o nouă realizare a industriei auto germane, iar noi știam că zecile de motoare și motorașe electrice de sub capotă erau Made in Oradea. Acum ne mândrim cu motoarele electrice miniaturizate și ventilatoarele atât de necesare zilele acestea pentru echipamentele medicale care salvează vieți.

Toată lumea spune că viața după COVID-19 nu va mai fi la fel ca înainte. Dar cum va fi? Vom sta mai mult cu familia? Vom găti mai mult acasă? Vom citi mai mult? Vom călători mai puțin pentru serviciu?

Da, cred că va fi puțin din toate cele de mai sus. Dar poate că cea mai mare schimbare va fi în modul în care vom înțelege relațiile sociale și cât de mult depindem fiecare de ceea ce face sau nu face celălalt.

Se spune că nu ne alegem familia în care ne naștem. Dar facem foarte multe alte alegeri în viață. Ne alegem partenerii de viață, colectivul în care muncim și comunitatea în care trăim.

Mai mult decât orice, situația de criză pe care o trăim ne face să înțelegem responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi nu numai pentru familia apropiată, dar și pentru colegii de serviciu, vecinii de cartier și până la urmă pentru toți concetățenii noștri.

Delia Ungur, manager EBM PAPST Automotive & Drives Romania

Distribuie informația
Alte știri