Delicte silvice constatate de polițiștii bihoreni. Comunicat

Luni, 30 martie a.c., la ora 13.00, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au fost sesizați de către personalul silvic de la un canton silvic că, la 29 martie a.c., în intervalul orar 16.00 – 18.00, persoane necunoscute au tăiat, din locul numit „Vârful Criștioare”, 4 arbori de esență fag, nemarcaţi, în volum total de 8,5 metri cubi.

Materialul lemnos rezultat, în valoare de 2.536 de lei, a fost sustras de la faţa locului.


În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi bărbați de 31 și 29 de ani, ambii din comuna Archiș, județul Arad. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Tăiere ilegală de arbori” și ,,Furt”.


Tot luni, 30 martie a.c., la ora 15.28, pe drumul județean 764/A – Budureasa, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, efectuând transport multiplu, în baza aceluiași aviz.

Materialul lemnos, în valoare de 507 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Distribuie informația
Alte știri