Delicte silvice, descoperite de polițiști, la două societăți comerciale din Bihor

Miercuri, 21 iulie a.c., în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în comuna Remetea, județul Bihor, polițiștii de la delicte silvice împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că reprezentanții societății ar fi expediat, în perioada 1 februarie – 20 iulie a.c., 500 de metri cubi de lemn rotund, de esență molid, fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cei 500 de metri cubi de lemn rotund, în valoare de 69.500 de lei, au fost confiscați valoric.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în comuna Buntești, județul Bihor, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi expediat, în perioada martie – iulie a.c., 198,26 de metri cubi de lemne de foc, specia cer, fără proveniență legală.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 35.290 de lei, a fost confiscat valoric.

Alte știri