Demarează promovarea proiectelor depuse în cadrul bugetării participative și votarea on-line

Săptămâna trecută, sâmbătă, 1 decembrie, s-a finalizat etapa depunerii proiectelor prin platforma online dedicată bugetării participative, în total fiind înregistrate 91 de proiecte.
”Față de anul trecut cînd am avut 199 de proiecte, din care s-au validat 42, anul acesta, chiar dacă avem un număr mai mic de proiecte depuse, numărul celor validate va fi mai mare pentru că oamenii au înțeles care este scopul acestui program, au înțeles care sunt domeniile și condițiile de eligibilitate, depunând proiecte mult mai bune”, a precizat directorul economic al Primăriei Oradea, dl. Eduard Florea.

De luni, 10 decembrie, până în data de 20 ianuarie 2019, va avea loc promovarea proiectelor de către deponenți și votarea on-line. Votarea se face prin accesarea platformei de pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro sau accesând direct link-ul https://activ.oradea.ro/ și apoi prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul întâlnirilor organizate la nivelul cartierelor și al companiilor din oraș se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Proiectele care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primariei Municipiului Oradea pentru anul 2019.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, doritorii au la dispoziție:
● platformă on-line: https://activ.oradea.ro.;
● email: bugetareparticipativa@oradea.ro;
● telefon: 0259.437.000 interior 248

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri