Demolările nu au afectat activitatea. Piața Cetate funcționează în regim normal

Piaţa Cetate din Oradea va fi transformată într-un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius. În luna septembrie a.c., au început demolările menite să faciliteze implementarea noului proiect derulat de municipalitate. Orădenii, și nu numai, trebuie să știe însă că demolările nu au afectat programul normal de funcționare al Pieței Cetate, acesta rămânând neschimbat.

Demolările au vizat doar clădirile din zidărie, în care se desfășurau activități de alimentație publică. Celelalte spații comerciale din sectorul legume-fructe, artizanat, haine-încălțăminte, feronerie, flori, lactate, carne etc. nu au fost afectate.

„Activitatea din Piața Cetate se derulează exact ca în urmă cu trei luni. Nu s-a schimbat nimic. Mai mult, pe toată durata executării lucrărilor, activitatea din Piața Cetate nu va fi întreruptă. Toți comercianții își vor găsi un loc în piață: o parte în Hala Veche, care va fi păstrată, iar o altă parte, și anume cei care vând legume-fructe, vor putea să-și desfășoare activitatea într-un cort de aproximativ 1.200 mp ce va fi amplasat între Hala Veche și Blocul Cicero”, precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

În Piața Cetate își desfășoară activitatea aproximativ 200 de comercianți, mulți dintre ei producători, care oferă o gamă variată de produse, la prețuri accesibile oricărui cumpărător. Programul de funcționare în sezonul rece este de luni până vineri între orele 6-18, sâmbăta, între orele 6-17, iar duminica, între orele 6-14.
Loredana Buz

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri