Depistat din nou la volan, băut, fără permis de conducere, în timp ce transporta material lemnos fără documente legale. Bihoreanul a fost reținut

Vineri, 3 februarie a.c., în jurul orei 16.40, pe drumul județean 108H, în localitatea bihoreană Pădurea Neagră, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, acesta transporta cu autoutilitara 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente legale de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cel în cauză mai fiind cercetat penal într-un alt dosar, pentru o faptă similară, comisă în cursul lunii ianuarie a.c.. ( caz mediatizat la 25 ianuarie a.c. -Pădurea Neagră / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, fără permis, o autoutilitară cu care transporta material lemnos fără documente legale)

În consecință, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Ordine Publică l-au reținut pe bărbatul de 35 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, în ce privește materialul lemnos transportat, fără documente legale, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Marghita.

*

Distribuie informația
Alte știri