Deputata UDMR Bihor Biro Rozalia a fost aleasă președinte al Organizației de Femei a PPE

Foto: arhiva

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, deputata UDMR Biró Rozália, a anunţat că a fost aleasă sâmbătă, la Dublin, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), cu unanimitate de voturi.

„Am candidat pentru funcţia de preşedinte din două motive. Pe de o parte, experienţa pe care am câştigat-o ca vicepreşedinte în două mandate, în această organizaţie, mi-a evidenţiat faptul că este nevoie de a întări glasul femeilor din organizaţiile situate în centrul şi estul Europei, pentru a aduce un echilibru în cadrul acestei structuri. Pe de altă parte, activitatea organizaţiei de femei a UDMR, foarte complexă, este recunoscută la nivelul UE, având şi iniţiative care au fost puse în practică şi la nivel european,” a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Biró Rozália.

Potrivit acesteia, alegerea structurii de conducere s-a desfăşurat pe 10 şi 11 iunie, la Dublin, în cadrul congresului ce a reunit delegaţii din 43 de organizaţii membre ale partidelor politice din PPE, din totalul celor 53. Biró Rozália nu a avut contracandidat şi a primit toate cele 43 de voturi secrete.

„Faptul că am fost aleasă în unanimitate are o importanţă majoră pentru mine, deoarece înseamnă că, dincolo de declaraţii, a fost o voinţă comună să fiu aleasă preşedinte. Urmez după preşedinţia doamnei Doris Pack, fost europarlamentar în mai multe mandate, actualmente preşedinte al Institutului Robert Schuman, care a condus această organizaţie de femei timp de 21 de ani”, a precizat Biró Rozália.

Deputata UDMR a menţionat că îşi doreşte sprijin reciproc pentru îndeplinirea obiectivelor organizaţiilor de femei naţionale şi dezvoltarea activităţilor în comunitate, focusate pe familii, pe copii şi pe vârstnici.

Sursa: puterea.ro

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri