Deputatul orădean Cristian Seidler îl face mincinos pe purtătorul de cuvânt al Guvernului: ”Cum să minți la ordin. Creșteri salariale pentru oamenii lor”

Pe o ordonanță despre salariile angajaților din domeniul securității informatice, parlamentarii puterii au lipit, ziua ca hoții, niște creșteri salariale ale funcționarilor de la Cancelaria premierului (CP). Pretextul: complexitatea muncii care justifică brusc o mărire de 15%, explică, pe Facebook, parlamentarul USR Cristian Seidler, originar din Oradea.

USR a sesizat public mârlănia (a câta?) iar purtătorul de cuvânt al Guvernului a reacționat, declarând că respectivii au pierdut recent aceste sume prin transferul de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Cancelaria premierului (CP) și că acum doar le primesc înapoi. Așa să fie oare?

Adevărul e că art. 9 din HG 832/2022 spune clar că încadrarea personalului preluat de la SGG la CP se realizează cu ”menținerea drepturilor salariale existente” la data înființării CP, în Noiembrie 2021.

Așadar oamenii au avut și nu au pierdut sumele respective dar Guvernul vrea să le crească veniturile apropiaților premierului. Iar purtătorul de cuvânt al Guvernului minte pentru a acoperi mârlănia parlamentarilor coaliției făcută probabil la comanda politică a premierului însuși.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, despre majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei premierului, în comisia din Camera Deputaţilor, că nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la SGG la Cancelarie.

Distribuie informația
Alte știri