Deputatul PNL, Florica Chereches, vrea sa duca la bun sfârșit, din Parlament, proiectele începute deja

Preocuparea constantă a parlamentarului liberal pentru promovarea și dezvoltarea învățământului profesional derivă din observația că în regiunile în care exista dezvoltare economică nu e suficientă forţă de muncă calificată de nivel mediu.

“Cauzele identificate sunt reprezentate de migraţia masivă a forţei de muncă, declinul demografic şi de rata mare de părăsire timpurie a şcolii”, spune deputatul Florica Chereches.

Marea problemă, sustine parlamentarul Florica Chereches e lipsa de corelare dintre oferta educațională și piața muncii și necesitatea colaborării dintre administrația locală, ISJ și agenții economici. În Oradea, această problemă a început să fie rezolvată prin înființarea Școlii profesionale Eurobusiness, care formează tineri în meseriile cerute în Parcurile industriale. În prezent avem 7 clase cu 12 specializări, 165 de elevi.

In plus, spune Chereches , guvernul Cioloș a adoptat OUG 81/2016 care preia cea mai mare parte a amendamentelor propuse de ea și definește învățământul profesional dual, stabilind și facilități fiscale pentru firmele partenere cu unitățile de învățământ.

Distribuie informația
Alte știri