Deputatul PNL Găvrilă Ghilea: Guvernul prejudiciază interesele sutelor de mii de copii născuţi în ultimii cinci ani

Constatând că aplicarea prevederii din Legea educaţiei naţionale, conform căreia statul trebuia să acorde câte 500 euro, la naştere, fiecărui copil cetăţean român, în scop educaţional, este amânată sistematic de coaliţia de la guvernare, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a adresat, în această săptămână, o întrebare pe acest subiect ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia – Olguța Vasilescu.

„Conform articolului 356 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, statul se obligă să sprijine dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii, prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii”, susţine deputatul liberal.

Parlamentarul bihorean a mai precizat că, începând cu anul 2013, când trebuia să intre în vigoare, aplicarea actului normativ a fost prorogată succesiv, prejudiciindu-se astfel interesele sutelor de mii de copii născuţi în ultimii cinci ani cărora, prin Constituţie, trebuie să li se asigure dreptul la învăţătură şi a solicitat ministrului de resort să intreprindă demersurile necesare pentru alocarea în acest an, de la bugetul de stat, a sumelor necesare aplicării prevederilor articolului 356 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri