Deputatul PSD Ioan Sorin Roman: România nu este coșul de gunoi al Europei!

În calitate de membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, deputatul bihorean Ioan Sorin Roman l-a interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, cu privire la dublul standard folosit de marii producători de material semincer.

Fermierii din județul Bihor, dar nu numai, reclamă faptul că materialul semincer de pe piața românească este slab calitativ și exagerat de scump, ajungând să genereze costuri care depășesc chiar și 30% din cheltuielile de înființare a culturilor. Aceștia îi suspectează pe producătorii din afara țării că le vând substanțe care nu corespunde indicilor cantitativi și calitativi pentru sămânat, la prețuri mult mai mari decât cele practicate în afara granițelor țării. Producătorii agricoli din Bihor reclamă și calitatea erbicidelor, îngrășămintelor și pesticidelor.

Deputatul Ioan Sorin Roma solicită ministrului Petre Daea demararea unor controale ample, “astfel încât să nu permitem ca agricultura românească să fie pusă în pericol de cei care consideră că în România merge și așa. România nu este coșul de gunoi al Europei!”

Distribuie informația
Alte știri