Deputatul Silviu Dehelean reclamă ”caracatița lui Dragnea” la Inspecția Judiciară: „Netejoru s-a remarcat prin incercările de a sancționa magistrații care anchetau dosare de PSD-isti”

Deputatul USR Silviu Dehelean a declarat marti, 11 mai, dupa ce un raport al Inspectiei Judiciare arata ca declaratiile premierului Florin Citu, ministrului Justitiei, Stelian Ion, vicepremierului Dan Barna, dar si ale unor europarlamentari cu privire la instrumentarea dosarului „10 august” au dus la afectarea independentei autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, ca in unele stucturi din justitie este „inca activa parte din caracatita lui Dragnea.”

Deputatul USR sustine ca seful Inspectiei Judiciare a incercat sa sanctioneze magistratii care anchetau dosare de PSD-isti.

Lucian Netejoru, omul păstrat de PSD în funcție printr-un OUG al Vioricai Dancilă din 2018, șeful Inspecției Judiciare, s-a remarcat în toți anii ăștia prin încercările de a sancționa toți magistrații care anchetau dosare de PSD-isti. Mai întâi a hărțuit-o pe Laura Codruta Kovesi, apoi a mers după magistrații care au criticat legile justiției propuse de PSD. Aproape toate acțiunile disciplinare înaintate de Inspecția Judiciara au fost respinse de CSM.

Același Lucian Netejoru a demarat anchetarea unui judecător pentru opiniile transmise pe un grup privat de Facebook. Sa fie clar: dreptul la liberă exprimare și la viața privată exista pentru toți cetățenii, inclusiv pentru magistrați.Acum, Inspecția Judiciară condusă de Lucian Netejoru ne spune că Stelian Ion, Dan Barna, Dacian Cioloș, ONG-urile și toți cei care am luat poziție față de decizia de a fi închis dosarul 10 august „au afectat independența justiției”.

Situația pare desprinsă direct din citatul din 1984: “Războiul e pace, libertatea e sclavie, ignoranța e putere.”O poziție cel puțin bizară, venită din partea unui om plantat cum știm în sistemul judiciar.

Dosarul 10 august nu a fost soluționat, iar cei agresați în acea seară merită să afle adevărul. De altfel, dosarul a și fost redeschis la solicitarea unui protestatar, victimă a brutalității jandarmilor. Cine a dat ordinele în acea seară trebuie să plătească. Ministrul Justiției, Stelian Ion e hotărât să repare legile stricate de Dragnea și oamenii lui în ultimii 3 ani. Cei rămași să luptele în numele lui Dragnea trebuie să înțeleagă că epoca abuzurilor și protejarea penalilor s-a încheiat. Trebuie sa facă un pas în spate.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri