Deputatul USR, Silviu Dehelean, a anunțat că două noi legi în domeniul justiției au primit raport favorabil în Comisia Juridică. Comunicat

După ce am reușit să trecem de prima cameră deblocarea transferurilor în magistratură, acum am dat raport de adoptare pe un proiect care deblochează concursurile de intrare în magistratură de la INM. În ciuda unui deficit major de magistrați, în urma unor decizii CCR, această cale de intrare în magistratură era blocată. Sunt multe probleme de la deficit de resurse și magistrați, la întârzieri inacceptabile în dosare. Cel mai probabil, săptămâna viitoare urmează votul din plenul Camerei Deputaților, legea mergând mai departe la Senat pentru votul final.

A doua lege (Legea 153/2021) care a primit astăzi raport de adoptare instituie o nouă categorie de fapte penale care nu se vor mai prescrie. România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește originea victimelor traficului de persoane, o problemă care ascunde dramele a mii de tinere și tineri. Recent, România a făcut înconjurul lumii cu știrea rușinoasă din „Dosarul Țăndărei”, unde 25 de traficanți de copii au fost lăsați în libertate pentru că faptele s-au prescris. Trebuie să evităm ca astfel de infractori să mai scape de lege. Faptele penale de sclavie, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetismul nu se vor mai prescrie.

Continuăm să reparăm după PSD și să protejăm victimele, nu infractorii.

Distribuie informația
Alte știri