Deschiderea oficială a ”Lunii plantării arborilor” în Bihor

Deschiderea oficială a ”Lunii plantării arborilor” din Bihor a fost marcată printr-o acțiune în șantierul de împădurire din UPVI Hidișel u.a. 19A% din cadrul OS Oradea.

 Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 550,53 hectare din care 377,12 ha regenerări naturale şi 173,41 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 36,65 ha.

Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1 milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite.

„Astfel, dacă între ocoalele cu programul cel mai mare se află, Ocolul Silvic Sudrigiu cu un program de regenerare de 281,0 ha, Ocolul Silvic Remeți cu 92 ha şi Ocolul Silvic Beiuș cu 50 ha la celălalt pol, cu cel mai mic program de regenerare se situează Ocolul Silvic Dobrești, cu 4,3 ha, Ocolul Silvic Aleșd, cu 9,0 ha, și Ocolul Silvic Marghita, 16,68 ha”, menționează și ing. Mircea Faur, de la Direcția Silvică Bihor.

De menționat că, pentru prima dată în acest an, se poate consulta harta interactivă a tuturor șantierelor de împăduriri din fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, la următoarea adresă de internet: https://bit.ly/3cyWeIs

Distribuie informația
Alte știri