Descoperă Dunărea, un proiect național în țara celor trei Crișuri. Comunicat

Responsabilitatea față de mediu se învață zi de zi, indiferent de vârstă.

Cu ajutorul voluntarilor din cadrul Asociației ”Cătunul Verde”,  Administrația Bazinală de Apă Crișuri a dat startul aventurii: Descoperă Dunărea, un proiect dedicat prietenilor naturii.  Pe malul Crișului Repede, în baza Prizei de Apă Oradea, organizați în ateliere de lucru și atent îndrumați de voluntari, tinerii implicați în proiect au descoperit misterele bătrânului fluviu Dunărea.

În cadrul proiectului, participanții au vizitat lucrarea hidrotehnică de pe râul Crișul Repede, au intrat în contact cu informații utile despre protecția resurselor de apă și au răspuns afirmativ provocării lansate de echipa ABA Crișuri: un altfel de concurs, și anume să realizeze tablouri folosind elemente din natură sau materiale reciclabile.

Cu dorința de a crea ceva inedit, în scurt timp, copiii s-au apucat de treabă. Astfel, în mâinile micilor artiști au prins culoare și viață până și pietrele prăfuite, crengile uscate, scoicile sparte, cartoanele vechi sau ambalajele alimentare. Fiecare a încercat să ofere un altfel de tablou care să exprime grija față de mediu și apă. Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul ”Descoperă Dunărea” își propune să adune ideile și inițiativele tinerilor din toată țara. Fiecare lucrare a fost fotografiată și transmisă organizatorilor pentru a intra în competiția națională desfășurată pe pagina de Facebook ”Descoperă Dunărea”. Pentru munca depusă, la finalul atelierului de lucru, micii ecologiști au fost răsplătiți cu materiale educaționale și promoționale.

Concursul ”Descoperă Dunărea”

Acest concurs se adresează tuturor copiilor din România dornici de aventură în natură. Ce trebuie să faceți pentru a lua parte la acest concurs? Acolo unde găsiți un curs de apă, un lac sau chiar pe malul mării puteți crea un tablou sau un personaj preferat folosind crengi, bețe , pietre, frunze sau materiale reciclabile precum hârtie, sticlă sau plastic. Fotografiați lucrarea și trimiteți poza pe adresa decoperadunarea@gmail.com menționând numele autorului, vârsta și localitatea de reședință. Imaginile vor fi postate pe pagina ”Descoperă Dunărea” https://www.facebook.com/Descoper%C4%83-Dun%C4%83rea-100318565083845 și vor aștepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită este 11 septembrie, dar cu cât veți trimite mai repede lucrările, cu atât vă vor crește șansele de a strânge mai multe aprecieri.

Proiectul „Descoperă Dunărea” se desfășoară la nivel național și este coordonat de Administrația Națională Apele Române. Scopul proiectului este acela de a stimula copiii și adulții să petreacă cât mai mult timp, în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării creând opere inedite. „Descoperă Dunărea” este un proiect inspirat de evenimentul ”Danube Art Master” inițiat de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat la nivelul celor zece țări dunărene și anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina (http://www.danubeday.org/Danube_Art_Master).

Distribuie informația
Alte știri