Descoperire istorică! Un nou medicament încetinește evoluția Alzheimer

Foto: bbc.com

Un nou medicament experimental este primul care încetinește evoluția bolii Alzheimer, lucru observat după un studiu clinic la care au participat aproape 1.800 de persoane.

LECANEMAB, cum se numeste medicamentul, actionează ca un anticorp și învață sistemul imunitar să elimine din creier o proteină care formează plăci între neuroni și afectează procesul cognitiv. Aproape 70% din participanții la studiu au observat o ameliorare.

Noul tratament are însă și efecte secundare și a provocat hemoragii și inflamări cerebrale. 7% din participanții la testul clinic au fost nevoiți să-l abandoneze. În plus, noul medicament este eficient în stadiul incipient al bolii, așa că această reușită trebuie dublată de o nouă metodă de depistare timpurie a apariției Alzheimer. Chiar și așa, cercetătorii au caracterizat descoperirea ca una istorică și care dă speranțe că această formă de demență poate fi tratată.

Până acum toate medicamentele pentru Alzheimer nu reușiseră decat să gestioneze simptomele fără să schimbe evoluția bolii.

Acest nou medicament ar putea fi aprobat în SUA la începutul anului viitor.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri