Deşeuri constând în panouri fotovoltaice din Spania, oprite la Borș II

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar condus de către un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, panouri fotovoltaice, de la o societate comercială din Spania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 1.650 kg de deșeuri constând în panouri fotovoltaice, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocului de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Distribuie informația
Alte știri