Deşeuri incendiate la un magazin de tip “ABC” din Pocluşa de Barcău. S-a lăsat cu amendă

Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu pe raza comunei Chişlaz, unde au fost identificate în spatele unui magazin de tip “ABC” din localitatea Pocluşa de Barcău depozitări neconforme de deşeuri municipale amestecate, cca 4 mc (deseuri inerte din construcţii, cenuşă de vatră), deşeuri de ambalaje din material plastic PET-uri, amblaje metalice – doze aluminiu, deşeuri biodegradabile (cartofi). Pe acest amplasament au fost identificate şi urme de incendiere de deşeuri municipale amestecate, deşeuri din material plastic, hârtie/carton, resturi vegetale, doze de aluminiu.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentului până la data de 25.06.2021 şi de interzicere a incendierii deşeurilor de orice fel!
Astfel întreprinderea indivuală a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Atragem atenţia către toţi deţinătorii de magazine (comerţ cu ridicata) de orice fel, asupra faptului că deşeurile generate din activitate se valorifică/elimină prin OPERATORI ECONOMICI AUTORIZAŢI, fiind INTERZISĂ INCENDIEREA DEŞEURILOR DE ORICE FEL!”, spun comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Distribuie informația
Alte știri