Despre ceremoniile dedicate Centenarului Oradiei

Ceremoniile dedicate Centenarului Oradiei încep la ora 11, cu o slujbă religioasă şi apoi cu reconstituirea istorică, în Piaţa Unirii, a momentului în care trupele de militari români, conduse de generalul Traian Moşoiu, au fost întâmpinate de primarul Oradiei, Rimler Károly. Generalul va fi omagiat apoi la statuia sa de pe strada Armatei Române, recent reabilitată.

În Piaţa Unirii e amplasată cea mai mare scenă pe care a văzut-o centrul urbei până acum. Are o lățime de 35 m și 14 m adâncime. „Ecranele care vor fi amplasate pe scenă vor fi folosite pe tot parcursul zilei pentru a transmite în direct ceea ce se întâmplă în celelalte amplasamente ale evenimentului. De asemenea, vom monta două ecrane uriașe, unul pe partea stângă a Pieței Unirii, cu spatele spre Primărie, și altul pe partea dreaptă, la intersecția str. Vasile Alecsandri cu Piața Unirii, cu fața spre terasa restaurantului Ristretto, tocmai pentru ca evenimentul să poată fi urmărit de toți cei prezenți”, spune Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Odată cu defilarea militară programată în intervalul orar 15:00-16:30 va avea loc și o survolare aeriană cu două avioane Lancer și 4-5 elicoptere tip Puma”, transmite Primăria. Avioanele vor decola de la Câmpia Turzii şi vor însoţi, din aer, parada militară. „La defilarea militară pregătită cu ocazia acestei zile vor fi prezente 256 de persoane din cadrul armatei, însoțind o tehnică militară constând în circa 30 de mijloace aparținând structurilor MAI și MAPN.


Distribuie informația

Alte știri