Despre integrare, toleranță și drepturile copilului în „Săptămâna Inclusivă” a elevilor gojdiști

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor (World Children’s Day) din data de 20 Noiembrie, consiliul elevilor Emanuil Gojdu desfășoară Săptămâna Inclusivă, o campanie care vizează incluziunea și reprezentarea, temele WCD 2022.

De marți până vineri, au loc workshopuri cu și pentru elevi, atât cei de gimnaziu cat și liceeni. În workshopuri, sunt implicați atât de un membru al Boardului Copiilor sprijinit de Unicef cât și psihopedagogul școlii, subiectele pe care se axează fiind integrare, toleranță și drepturile copilului în România. Pe lângă aceasta, în demersurile consiliului de a asigura Gojdu ca spațiu sigur pentru toți, elevii au lansat un formular anonim în care elevii să își povestească experiențele: Când s-au simțit/ nu s-au simțit incluși/reprezentați în școală.

Cu o campanie online și cu evenimente fizice, Gojdu este prima școală din Bihor care vrea să facă incluziunea și reprezentarea o prioritate, un lucru foarte important mai ales in climatul actual din învățământul românesc. Workshopurile încep marți de la ora 12-13 pentru elevii de 7-8, miercuri de la 12-13 pentru elevi de 5-6, joi de la 11-12 pentru elevi de 7-8 și încheiem vineri de la 11-12 pentru elevii de clasele 5-6.

„Organizarea a fost astfel făcută pentru a ne adapta nivelului de cunoștințe ale elevilor cât și vârstei acestora”, spune directorul Anca Mile.

Distribuie informația
Alte știri