Despre iubire la „Şcoala părinţilor”

Pentru că este început de primăvară şi suntem în luna iubirii, tema aleasă în cadrul programului „Şcoala părinţilor”, program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor, a fost „Disciplina şi iubirea”. Întâlnirea lunară, a avut loc la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea şi a fost susţinută de către dr. Alexandru Tiba, psiholog clinician principal în psihologie clinică supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Temele abordate în cadrul seminarului au fost disciplinarea prin iubire şi provenienţa problemelor cu iubirea. Părinţii au aflat cum trebuie să gestioneze crizele de furie, lovitul şi neascultarea, prin promovarea unor relaţii pozitive prin afecţiune, perioade scurte de interacţiune de calitate, încurajarea comportamentelor dezirabile prin laudă şi atenţie pozitivă. Reacţiile părinţilor sunt baza prin care copiii înţeleg lumea şi propria lor persoană şi reacţionează la ce se întâmplă.

„Ce e iubirea?”, „Ne iubim copiii?”, „Ce înseamnă iubirea pentru copil?” şi „Cum manifestăm iubirea faţă de copii?” au fost doar câteva dintre întrebările la care părinţii au găsit un răspuns. Iubirea nu este ceea ce simţim noi pentru copii, ci ceea ce le oferim, pentru a se simţi iubiţi, copiii fiind iubirea pe care le-o oferim.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri