Detalii despre interventia de la Bulz. Codul rosu lansat, in premiera, de ISU Crisana

Actiunea de duminica seara de la Bulz a fost cea mai ampla organizata in ultimul timp in judet fiind declansat pentru prima data planul rosu pentru gestionarea unui eveniment cu victime multiple.

Asta dupa ce o furtuna violenta, cu grindina si descarcari electrice, s-a napustit asupra localitatii aflate la granita dintre judetele Bihor si Cluj, provocand moartea unui de 37 de ani din Oradea si ranirea altor 16 persoane.

Seful ISU Crisana, colonelul Sorin Caba spune ca toate echipajele SMURD, 11 la numar, au fost mobilizate la locul tragediei. In total, la Bulz au intervenit 19 autospeciale ISU Crisana. De asemenea, au fost prezente 3 autospeciale ISU Cluj, insa interventia lor nu a fost necesara.

De asemenea, in ultimii sapte ani, a fost pentru intaia oara cand Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea a declansat codul alb, ceea ce inseamna ca medicii au fost chemati de acasa. In total, la Spitalul Judetean au intervenit, duminica noaptea, circa 34 de doctori, 50 de asistenti, alaturi de infirmiere si brancardieri.

Distribuie informația
Alte știri