Detalii privind partea de infrastructură conectivă a viitorului terminal intermodal din Oradea

Strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung are în vedere dezvoltarea unui centru intermodal pentru asigurarea transportului combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor. Amplasamentul e situat în zona gării C.F.R din Episcopia Bihor, cu acces printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul național DN1.

În vederea deservirii viitorului centru de transport intermodal se va realiza un pasaj suprateran în intersecția străzii Calea Borșului cu străzile Uzinelor și Nicolae Filipescu, zona girației existente, precum și a unui drum colector paralel cu Calea Borșului, începând de la intersecția cu acces la Centrul Intermodal.

Investiţia, cofinanţată din fonduri europene, a fost estimată la 23,4 milioane de lei, inclusiv TVA. Pasajul va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, pe o lungime de circa 270 metri.
Totodată, va fi lărgit drumul de ieșire către Ungaria pe aprox 1,3 km, cu câte o bandă pe sens, în așa fel încât să poată fi executat pasajul.

Distribuie informația
Alte știri