Detaliile viitorului parc industrial din Ștei/ Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de vineri, 10 iunie, indicatorii tehnico-economici pentru Parcul Industrial Ștei.

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția. Terenul are o suprafață de 136.387 mp, cu un număr de 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Vom putea organiza procedura de licitație în perioada imediat următoare pentru selectarea unui constructor, valoarea întregii investiții ridicându-se la 5,6 milioane de euro, fără TVA. Lucrările sunt estimate la o perioadă de 6 luni. Dacă în toamna acestui an vom avea un contract de execuție semnat, înseamnă că în primăvara anului viitor vom putea deja să scoatem la licitație primele parcele. Acest parc are conectarea la rețeaua de gaz în curs de execuție, un proiect realizat de Primăria Ștei”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lucrările vor presupune: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, montare post de transformare, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public, etc.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene. Parcul Industrial Ștei parte din infrastructura pentru sprijinirea afacerilor din județul Bihor, în zonele situate la peste 40 de km de Oradea.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri