Deținuții Penitenciarului Oradea curăță malul stâng al Crișului Repede

Au început acțiunile de salubrizare și de amenajare a spațiilor publice cu ajutorul deținuților de la Penitenciarul Oradea, în baza contractului de prestări servicii încheiat între Penitenciar și Primăria Oradea.

Începând de azi, 4 aprilie, mai mulți deținuți repartizați în regim deschis în Penitenciarul Oradea desfășoară activități de îndepărtare a vegetației și de amenajare a terenului pe diferite amplasamente, aflate pe domeniul public al Municipiului Oradea și care nu sunt în administrarea altor persoane juridice. Primul obiectiv vizat este amplasamentul situat pe malul stâng al Crișului Repede, între Podul Decebal si Podul Densusianu, unde cinci deținuți repartizați în regim deschis colectează deșeuri și adună vegetația uscată.

Amplasamentele propuse în continuare sunt: malurile Crișului Repede, malurile Pârâului Peța, Pârâul Sălbatic – zona ANL, pârâu – șanț str. Beldiceanu/str. Izvorului/Spitalul de Boli infecțioase, Pârâul Ciheiului – Morii (de la Selgros la strada Morii, zona de case), canal strada Daliei, etc

Transportul deșeurilor colectate este asigurat de către operatorul serviciului de salubritate, S.C. RER Vest S.A.

Activitățile se derulează prin Direcția Tehnică a Primăriei Oradea și se realizează în baza contractului de prestări servicii încheiat între Penitenciarul Oradea și municipalitate pentru perioada 4 aprilie – 31 octombrie 2024.

Disciplina muncii, supravegherea și paza deținuților în timpul activităților lucrative sunt asigurate de polițiștii de penitenciare special instruiți și pregătiți în acest sens.

Distribuie informația
Alte știri