Dezastru în Grecia. Regiuni întinse sunt încă sub ape

Foto: Yannis Kolesidis /Shutterstock

În Grecia, furtuna a trecut, dar regiuni întinse sunt încă sub ape. 1700 de oameni au fost salvați cu ajutorul bărcilor, elicopterelor sau chiar al buldozerelor. În ajutorul sinistraților, au fost trimise inclusiv mașini ale armatei și buldozere, care și-au putut croi drum pe șoselele acoperite de ape și aluviuni. Trupurile neînsuflețite a două femei vârstnice au fost găsite în locuințele înghițite de șuvoaie, însă există temeri că bilanțul morților, în această zonă, va crește dramatic.

Joi seară, cel puțin 500 de familii – localnici și turiști – încă erau blocate în Pelion. Premierul grec va vizita vineri dimineață zonele afectate de viiturile care au făcut șase morți.

Alte șase persoane sunt date dispărute, inclusiv patru turiști străini – doi austrieci și doi germani.

Zece români au trăit coșmarul inundațiilor în Platanias, o localitate de coastă. 60 de mașini au fost duse de șuvoaie în mare, iar două dintre ele aveau numere de înmatriculare românești. Nu departe, satul turistic Agios Ioannis a rămas complet izolat.

În orașul-port Volos, peisajul e dezolant: mașini și bărci zac aruncate de-a valma printre resturi de vegetație. Echipele de intervenție caută doi tineri austrieci, care doar ce se căsătoriseră în Grecia și se bucurau de luna de miere. Bungaloul în care s-au adăpostit de furtună, a fost luat de ape. Unele cartiere nu aveau apă și electricitate nici aseară, la trei zile de la inundațiile catastrofale.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri