Dezastrul DN76: Deputatul Costin ii cere ministrului Costescu reintroducerea DN Oradea-Deva in Master Planul de Transport

Intr-o declaratie de presa, parlamentarul beiusean sustine ca va avea toleranță zero față de ineficiența Ministrului Transporturilor și a Directorului CNADNR în gestionarea lucrărilor pe DN76 Oradea – Deva.

Soseaua DN76 Oradea-Deva, este în continuare nefinalizată. În momentul de față blocajul este total pe două dintre cele 6 loturi aflate în construcție, și anume tronsoanele Vârfurile Ștei/Ștei-Beiuș unde lucrările de modernizare trenează de prea mult timp.

„Am adus această situație dezastruoasă în atenția oficialilor din Minister și din CNADNR în nenumărate rânduri, atât prin intermediul întrebărilor parlamentare, cât și în cadrul dezbaterilor din Comisia de transporturi cu ocazia adoptării Bugetului pentru 2016. Recent, am prezentat situația direct Ministrului Transporturilor Dan Marian Costescu și directorului CNADNR Cătălin Homor în speranța că voi primi răspunsuri argumentate și o asumare fermă în privința finalizării acestor lucrări. Mă așteptam la mai mult profesionalism și implicare, dar am constatat cu dezamăgire că lucrurile nu se mișcă deloc în direcția bună”, spune deputatul PNL.

Istoricul acestui DN 76 este tumultuos, după ani în care nu s-au alocat fonduri pentru lucrări, s-a intrat într-o nouă etapă aceea a includerii sale în Master Planul General de Transport. Apoi a fost scos din varianta finală a acestui document și s-a propus fazarea lui.

Niciuna dintre variante nu a fost câștigătoare, astfel din ultimul răspuns primit în data de 30 martie a.c., sub semnătura Ministrului Dan Marian Costescu, am aflat că stadiul fizic de execuție al lucrărilor pe cele 6 loturi este situat între 47% pe tronsonul Vârfurile-Stei (km 69+350 m la km 102+660 m), urmat de un stadiu de 51.1 % pentru tronsonul Stei — Beiuș (km 102+660 la km 133+660 m) și 90% pe tronsonul Brad-Ionești, deși conform contractului, întreg proiectul trebuia finalizat încă din anul 2013.

„La finalul acestei luni, dacă lucrările nu vor fi reluate pentru cele două loturi din DN 76, iar centura ocolitoare Ștei (Beiuș) nu se va regăsi în lista proiectelor din Master Planul de Transport, Șeful Executivului, domnul Dacian Cioloș va trebui să se implice și să dea un verdict pentru că se impune o analiză serioasă, iar cei responsabili pentru un eventual eșec vor trebui să răspundă” , mai scrie deputatul.

Citeste si : Din ciclul „Cum isi bat romanii joc de romani”. Cum arata drumul national prin comuna liderului PNL, Vasile Blaga

Distribuie informația
Alte știri