Dezbatere pe tema Strategiei de Dezvoltare a Județului Bihor

Consiliul Județean Bihor a organizat joi, 20 ianuarie, o dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor 2021 – 2027.

La debatare au participat aproximativ 30 de persoane, atât fizic, cât și online. Discuțiile au fost conduse de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și de reprezentantul companiei care a realizat documentul, Alexandru Pavel.

Au fost prezenți directori sau reprezentanți ai următoarelor instituții: Prefectura Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Apuseni, Inspectoratul Școlar Județean, Camera de Comerț și Industrie Bihor, Spitalul Județean, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Ordinul Arhitecților – filiala Bihor. La dezbatere au participat și reprezentanți ai unor asociații, oameni de afaceri, dar și angajați din aparatul de specialitate al CJ Bihor.  

Potrivit firmei CMPG, realizarea Strategiei a presupus șase etape de pregătire, printre care: consultarea actorilor locali pe tematici specifice, realizarea profilului strategic și stabilirea obiectivelor și direcțiilor de acțiune și realizarea planului de acțiune și identificarea proiectelor.

Conform analiștilor, județul Bihor are perspectiva unui județ cu o economie competitivă, capabilă să pună în valoare poziționarea geografică și să valorifice conectivitatea internă și internațională, cu o dezvoltare teritorială echilibrată rural-urban, cu un turism care valorifică resursele existente, cu o calitate a vieții crescută, cu un nivel de cooperare comunitară crescut, un sistem educațional performant și o viață culturală activă.

Documentul conține obiectivele strategice pe care judcțul Bihor trebuie să le atingă în următorii ani. Printre aceste obiective se numără: stimularea antreprenoriatului la nivel local, dezvoltarea turismului sustenabil, dezvoltarea sistemului educațional în funcție cu cerințele pieței, dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, creșterea capacității administrative la nivelul administrațiilor locale și a administrației județene.

Distribuie informația
Alte știri