De(zbaterea) universitarilor oradeni. Sorin Borza catre Mihai Maci : „Din trecutul reprobabil al UO facem parte si noi „

Site-ul contributors.ro a devenit in ultimele saptamani platforma virtuala pe care mai multi universitari bihoreni  dezbat solutiile pe care Universitatea Oradea ar trebui sa le adopte pentru iesirea din criza care nu se mai termina.  Un editorial al lectorului, Mihai Maci,  a primit raspuns, pe acelasi site, din partea lui Sorin Borza, conferențiar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării si fost consilier al primarului Petru Filip.

sorin-borza „Aș fi de acord cu colegul Mihai Maci – avem destule lucruri pe care să le reproșăm trecutului. Dar trebuie spus totuși că din acest trecut facem parte și (el mai mult – după cum onest va recunoaște – și eu mai puțin): îi propun să facem o listă cu cei care trebuie să ispășească în locul „unchiului” acel trecut reprobabil. Sunt gată să mă înscriu în coada unei liste pline de famiglii influente, dar lipsite de onoare – gata azi să „se lepede de Satana”. …scrie Sorin Borza (foto : contributors.ro) .

„O întrebare totuși se impune: ce au spus atunci (în vremurile când „unchiu” plătea cu ineptă generozitate 4-5 norme unor inși pe care catedra îi inhiba) toți aceia care consideră azi că Universitatea trebuie rasă din temelii?”

Citeste intregul articol aici

universitate

Distribuie informația
Alte știri