Dezinfectant revoluționar în combaterea coronavirusului. Vezi unde a fost testat

O companie din Franța a pus la punct, în premieră mondială, un produs dezinfectant revoluționar în combaterea coronavirusului. Pulverizat în mijloacele de transport în comun, este eficient luni în șir, după cum spun producătorii. Folosirea acestui produs ar putea fi extinsă în muzee, restaurante, școli sau cinematografe și va putea permite reluarea activităților în condiții maxime de igienă și de securitate.

Produsul antibacterian și anti-coronavirus se pulverizează pe suprafețe de metal, sticlă sau pe materialele textile din mijloacele de transport în comun.

Producătorii recomandă ca suprafețele care sunt atinse frecvent cu mâinile, cum sunt scaunele, ușile sau barele din mijloacele de transport în comun, să fie dezinfectate cu această soluție după 2 luni de la prima utilizare, deși eficiența este dovedită timp de 3 luni, și asta pentru a oferi mai multă siguranță călătorilor.

Analizele de laborator au arătat că, în 5 minute, 70% dintre virusurile și bacteriile care se găsesc pe suprafața pulverizată dispar. După 2 ore, eficiența ajunge la 90%.

Testată cu succes în cele 230 de autobuze din Rouen și în vagoanele de metrou, utilizarea acestei soluții dezinfectante ar putea fi extinsă în majoritatea locurilor care reunesc grupuri mari de oameni.

Distribuie informația
Alte știri