Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă, sectorul public și privat

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat, în data de 12 mai a.c., Masa rotundă – Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă și reprezentanții sectorului public și privat. Activitatea, cea de-a cincea de acest gen, s-a derulat în sistem videoconferință.

Acest eveniment s-a înscris în concepția strategică a A.N.I.T.P. de consolidare a dialogului şi cooperării între ONG-urile care activează în domeniul traficului de persoane și reprezentanții sectorului public și privat, prin promovarea schimbului de experiență și de bune practici.

La activitate au participat peste 50 de persoane, reprezentând aproape 40 de organizații și instituții și care desfășoară activități anti-trafic: Asociația INCA România, A.D.P.A.R.E., Asociația eLiberare, A.D.R.A, Asociația pentru Inițiativă și Dezvoltare Continuă, Asociatia Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom), Asociația Dintr-un Basm, Asociația Filantropia Oradea, Asociația Telefonul Copilului, A.S.S.O.C., Asociația de Asistență Socială ALMA, Asociația Alternative Sociale, Asociația Salvați Copiii România, Fundația Comunitară Mureș, Fundația Micu Bogdan, Fundația People to People, Fundația Sprijin Comunitar Bacău, Fundația Betania, Institutul Bucovina, Asociația Justice and Care România, Asociația Studiu pentru Democrație, Missio Link International Timișoara, Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul pentru România, Asociația Tinerii și Viitorul, RoConnect UK, Fundația Terre des Hommes, Asociația Salvați Copiii – Iași, Ajutor Maltez, International Justice Mission, L.O.G.S. Timișoara, Episcopia Devei și Hunedoarei, Asociația Salvați Copiii Iași, Fundația World Vision România – Biroul Zonal Dolj, Fundația World Vision România – Biroul Zonal Iași și Vaslui, Ambasada SUA, Patriarhia Română, Federația Industriei Hoteliere din România, OLX România, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și cele 15 Centre Regionale ale A.N.I.T.P..

Agenda reuniunii a cuprins o prezentare a contextului anti-trafic actual, la nivel național și European,  inițiative și proiecte derulate de participanți, exemple de bune practice, dar și propuneri de parteneriat și de sprijinire reciprocă.

În egală măsură, activitatea a marcat și împlinirea a 15 ani de la înființarea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

A.N.I.T.P. va continua să cultive dialogul și să promoveze cooperarea între cei care desfășoară activități concrete de prevenire a traficului de persoane, de asistență și protecție a victimelor, prin organizarea de evenimente similare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri