„Dezvoltarea limbajului la copii”, la prima întâlnire din acest an din cadrul programului “Şcoala părinţilor”

Prima întâlnire din acest an din cadrul programului “Şcoala părinţilor”, a fost susţinută, aşa cum v-am obişnuit, de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor. De această dată tema abordată a fost „Dezvoltarea limbajului la copii” şi a fost susţinută de către psiholog Simona Hinţ.

Directorul DAS Oradea, dna Arina Moş, a deschis întâlnirea: „ Aşa cum am mai susţinut şi la ultimele întâlniri din cadrul acestui program, sunt onorată să am alături un număr atât de mare de părinţi responsabili, dornici să primească informaţii de la specialişti. Este extrem de important pentru noi ca acest parteneriat creşă – părinţi, să fie unul constructiv, în beneficiul copiilor dumneavoastră, aceste întâlniri dorindu-ni-le să fie cât mai familiale. Vă mulţumim că ne-aţi ales, mulţumim pentru încrederea acordată.”   

Au fost prezentate etapele cronologice ale dezvoltării limbajului la copii, funcţiile acestuia precum şi tulburările de dezvoltare a limbajului.Părinţii au aflat care sunt reperele în dezvoltarea limbajului la copiii cu vârsta între 1 și 3 ani și semnalele de alarma care anunța probleme în dezvoltarea limbajului.

Petrecând cât mai mult timp comunicând cu copilul,chiar şi în primele luni de viaţă,vorbindu-i, cântându-i, încurajându-I în imitarea sunetelor si gesturilor, sunt doar câteva dintre metodele dezvăluite părinţilor în cadrul seminarului.

Copilului trebuie să îi vorbeşti clar, ca unui adult,  trebuie ascultat cu atenţie atunci când vorbeşte şi trebuie acordat timp pentru a-l lăsa să iţi spună ce doreşte.

De asemenea, părinţii au aflat ce au de făcut astfel încât să construiască o relaţie bună cu copiii, să disciplineze, să ofere o structură de comportament copiilor şi să îndeplinească activităţile dificile, în acelaşi timp oferindu-le iubire şi afecţiune copiilor lor.

Alte știri