Dialog despre sănătate financiară, perspective economice și previziuni financiare pentru 2023, la Oradea

În cadrul unei dialog cu jurnaliștii orădeni, Sergiu Manea, CEO BCR, și Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR au vorbit necesitatea unei apropieri de oameni, companii și comunități.

In opinia lor, Oradea și Bihorul reprezintă nu numai o zonă cu imens potențial, ci și un exemplu de bune practici privind modalitatea de absorție a fondurilor europene

„Noi credem în șansă și credem în viitorul acestei țări, așa că în acest context, ne-am gândit ce am putea face, fără să avem rețete.  Cel mai important lucru pe care am putea să-l facem, este să vedem în contact direct cu țara, dacă cum evoluează cele două linii importante pentru noi, crearea de potențial și crearea de aspirații. Și când mă refer la potențial, mă refer la economie, cum va merge economia în viitor  și ce rol vom putea juca noi. Iar când ne referim la aspirații, mă refer la acele aspirații sustenabile, durabile, cum am putea să contribuim la dezvoltarea lor”, spune Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR derulează și unul dintre cele mai inovative proiecte : „Școala de bani”,  program de educație financiară pentru toate vârstele.

Tot BCR a inițiat și Proiectul educațional LifeLab, parte din platforma Școala de Bani a BCR, care își propune să aducă în sistemul școlar un format de educație practic, cu o abordare interdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară să fie introduse în predarea mai multor materii, de la clasa 0 la clasa a XII-a.

„ Astfel, prin învățare experiențială, adaptată pentru o multitudine de discipline din programa școlară, elevii înțeleg de ce și cum să gestioneze banii în mod responsabil și să ia decizii de viață, pentru a-și îndeplini dorințele, și deprind abilități de analiză, colaborare și planificare utile pentru viitor. De asemenea, profesorii implicați în program învață să devină „profesori de viață”, să acționeze ca mentori pentru elevii lor și să folosească noi metode didactice pentru a integra educația pentru viață în activitatea lor de predare de zi cu zi, indiferent de specializare”, spune Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking.

Distribuie informația
Alte știri