Digi 24: Cel mai recent sondaj pentru europarlamentare

Au mai rămas aproape trei luni până la alegerile europarlamentare și s-au făcut estimări cu privire la componența viitorului Parlament european. PSD conduce topul. 29,9 la sută dintre români ar pune ştampila pe candidaţii social democraţi. Partidul se află însă pe un trend descendent. Potrivit sondajului, numărul alegătorilor s-a înjumătăţit faţă de luna iunie a anului trecut. PNL ar primi 24,4 la sută din voturi, în creştere faţă de lunile trecute. Urmează partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, dar la o diferenţă semnificativă. ALDE adună 9,1 la sută din voturile românilor, urmat îndeaproape de USR, 9 la sută, conform digi24.

Partidul fostului premier Victor Ponta, Pro România, potrivit sondajului este cotat la 7,8 procente. Partidul unui alt fost premier, PLUS condus de Dacian Cioloş, ar convinge 6 la sută dintre români. Urmează UDMR cu 5,1 la sută, iar partidul lui Traian Băsescu nu ar reusi să atingă pragul electoral.

În cea de a noua legislatură vom avea mai puţin europarlamentari. Numărul lor se reduce de la 751 la 705. România câştigă însă un loc, vom avea 33 de europarlamentari în urma Brexitului.

Distribuie informația
Alte știri