Digi a dat lovitura

Digi și-a păstrat poziția de lider la portabilitatea în rețelele de telefonie fixă și mobilă și în anul 2019. Conform datelor comunicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), 372.311 de numere de telefonie fixă și mobilă s-au portat în rețelele Digi Tel și Digi Mobil anul trecut.

Rețelele Digi au atras 38% din piața totală de portabilitate, care s-a ridicat la 958.821 de numere. În acest context, portările în rețelele Digi Tel și Digi Mobil, în anul 2019, au înregistrat o creștere cu 24% față de anul anterior, când Digi a portat 300.288 de numere de telefonie fixă și mobilă. În același timp, piața portabilității globale a înregistrat un avans de doar 3% în 2019 față de 2018.
Conform statisticilor ANCOM, luna cu cele mai multe portări în 2019 în rețeaua Digi Mobil a fost noiembrie, cu 33.904 de numere, iar septembrie a fost cea mai bună lună la portabilitatea globală, cu 35.917 numere. În 2018, recordul de portări în ambele rețele, fixă și mobilă, a fost înregistrat în decembrie, cu 32.701 numere portate (din care 31.155 în rețeaua Digi Mobil).

De la înființarea serviciului de telefonie și până la 1 ianuarie 2020, Digi a portat peste 2.221.556 de numere fixe și mobile, din care 1.965.362 au fost numere de telefonie mobilă.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS & RDS figurează în topul operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține aproape cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul semestrului I al anului.
În domeniul serviciilor mobile de voce și date, Digi a fost mereu un adept al pionieratului, implementând de timpuriu cele mai avansate tehnologii. În iunie 2019, a lansat serviciile comerciale în rețeaua Digi Mobil 5G Smart, iar rețeaua se află în plin roll-out în marile orașe din țară (București, Constanța și Mamaia, Iași, Oradea) și, în curând, se vor pune în funcțiune stații de bază în Timișoara, Brașov, Sibiu, pe Valea Prahovei. Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri