DIICOT: Grup infracţional condus de un fost angajat MAI; şantaja oameni de afaceri pe care îi asculta cu mijloace specifice

Fostul şef de la Crimă Organizată din Cluj a fost reţinut de DIICOT, sub acuzația că ar fi coordonat o reţea infracţională prin care şantaja oameni de afaceri. Alături de el au mai fost arestaţi alţi 3 bărbaţi. DIICOT anunţă că grupul intercepta indivizi, după care îi şantaja şi le cerea sume mari de bani.

„În ceea ce priveşte modul de operare utilizat de către membrii grupării, acesta consta în identificarea unor persoane care ar putea fi pretabile la implicarea în activităţi infracţionale, din sfera traficului internaţional de droguri. Posibilele suspiciuni ale membrilor grupării erau de două tipuri: fie persoana vizată avea antecedente penale în acest sens, fie în urma verificărilor efectuate de către aceştia au rezultat informaţii conform cărora anumite persoane fizice sau juridice au obţinut venituri mari într-o perioadă scurtă de timp deşi obiectul lor de activitate nu era în opinia acestora generator de astfel de profituri financiare”, arată DIICOT.

În unul dintre cazuri, membrii grupării s-au dus direct la un om de afaceri şi l-au ameninţat cu un pistol.

Sub pretextul că ar fi poliţişti antidrog, i-au solicitat 200.000 de euro, în schimbul muşamalizării unui dosar fictiv ce ar fi fost deschis împotriva lui.

La percheziţii, procurorii au găsit hard disk-uri cu date cu caracter clasificat, sumele de 26.805 euro, 36.165 USD, 26 de telefoane mobile, 19 stick-uri de memorie, 3 tablete, 4 dispozitive tip microfon de interceptare a discuţiilor în mediul ambiental, o baliză GPS, două camere video disimulate în borsete, 1 pistol de 9 mm deţinut legal, 83 de cartuşe şi un autoturism de teren.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri