Din aceasta dimineata cele 3 noi puncte de trecere a frontierei din Bihor sunt operationale

Zece puncte noi de trecere a frontierei sunt deschise in acest sfarsit de saptamana. Sunt amplasate în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare şi au fost construite din fonduri europene prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

„Consider că este un demers încurajator pentru relaţiile bilaterale româno-maghiare prin faptul că, tocmai înaintea întâlnirii programată săptămâna viitoare la Budapesta a celor doi miniştri de externe, vom avea noi porţi de cooperare. Deschiderea acestor puncte de frontieră poate fi şi un element de pornire optimist pentru agenda discuţiilor dintre domnii Teodor Meleşcanu şi Szijjártó Péter, astfel de întâlniri reprezentând întotdeauna relansarea relaţiilor din sfera economică şi culturală”, a declarat Pásztor Sándor, seful CJ BIHOR.

„Vor putea trece frontiera, în fiecare zi de sâmbătă între orele 10.00-18.00, până la data de 31 Martie 2017, având asupra lor cartea de identitate sau paşaportul turistic”.

In Bihor,sambata,18 februarie,in intervalul orar 10-18, se vor putea utiliza punctele de trecere: Cheresig – Körösnagyharsány, Roşiori – Pocsaj si respectiv Voivozi – Bagamer. Până acum, localnicii din aceste zone erau obligaţi să facă un ocol considerabil, până la Borş pentru a trece în ţara vecină. Traficul rutier va fi permis cu autovehicule de până la 3,5 tone.

Până în luna iunie aceste noi puncte de trecere a frontierei vor fi monitorizate. Ulterior, în funcţie de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise mai multe zile pe săptămână.

Alte știri