Din cauza temperaturilor extreme, toate siturile arheologice din Grecia sunt închise parţial până duminică

Foto: Freepik

Toate siturile arheologice din Grecia, printre care și Acropola Atenei, sunt închise de joi până duminică în intervalul celor mai fierbinți ore ale zile din cauza unui episod canicular, anunță Ministerul Culturii grec, potrivit Agerpres.

„Din cauza temperaturilor ridicate, orarele siturilor arheologice (…) vor fi modificate, ele urmând să fi închise între orele 12:00 şi 17:30”, conform comunicatului ministerului.

Separat, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a îndemnat joi la „vigilenţă absolută” în faţa unui nou episod de caniculă care loveşte Grecia, cu temperaturi care ar urma să atingă între 44 şi 45 de grade Celsius în acest sfârşit de săptămână.

„Este nevoie de vigilenţă absolută (…) căci momentele dificile nu au trecut”, a avertizat şeful guvernului elen, care a vizitat Ministerul Mediului. „Ne vom confrunta cu un nou episod de caniculă” şi cu „o posibilă intensificare a vântului”. Din cauza caniculei, începând de luni s-au produs incendii violente în jurul capitalei Atena, care au fost amplificate de vânt.

Distribuie informația
Alte știri