Din Oradea, cu avionul, în Europa, America și Asia prin Varșovia. Toate detaliile zborurilor LOT / S-a semnat contractul

Oradea face un pas semnificativ în conectarea la rețeaua internațională de transport aerian, prin legătura cu Varșovia, capitala Poloniei, cel mai mare hub din Europa central-estică, cu zeci de destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia.

Zborurile pe ruta Oradea – Varșovia vor fi operate de LOT Polish Airlines de 4 ori pe săptămână. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și reprezentanții companiei aeriene au semnat astăzi, 12 aprilie, la Aeroportul Internațional Oradea, contractul valabil pe o perioadă de patru ani.

Cursa către Varșovia creează legături puternice între Oradea și restul lumii și deschide oportunități importante pentru comunitatea locală. În primul rând, bihorenii vor avea o conexiune foarte bună cu vestul Europei, America și Asia. Vor fi dezvoltate, de asemenea, schimburi de afaceri, turism și cultură între Oradea și Varșovia și nu numai. Activitatea Aeroportului Internațional Oradea va crește semnificativ odată cu introducerea noilor curse”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Noua rută către Oradea marchează a treia destinație pentru LOT Polish Airlines în România, după București și Cluj-Napoca. Locuitorii județului Bihor și ai regiunii vor avea asigurată conexiunea nu doar cu Varșovia, ci și cu alte aeroporturi din Polonia, vestul Europei, America și alte destinații”, a declarat Wojciech Worona, directorul adjunct al LOT Polish Airlines.

LOT Polish Airlines va efectua, începând din 3 iunie, patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul operatorului, www.lot.com.

La semnarea contractului au participat trei reprezentanți ai companiei LOT Polish Airlines, respectiv Wojciech Worona, director adjunct, Semko Bayer, Network Planning Specialist, și Jakub Malecki, director general pentru România și Republica MoldovaAu mai fost prezenți Răzvan Horga, directorul Aeroportului Internațional Oradea, și Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea.

Cursele vor fi operate cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) și E 95 (112 sau 118 locuri).

Prețurile biletelor sunt stabilite de compania aeriană. În cazul în care operarea curselor nu va fi profitabilă, Consiliul Județean Bihor va compensa cheltuielile cu serviciile aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW).

Distribuie informația
Alte știri