Dinamica municipiului Oradea este una impresionantă

Dinamica municipiului Oradea este una impresionantă la ora actuală, a declarat, într-o conferinţă de presă, arhitectul-şef Radu Fortiş, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe anul 2019 al Instituţiei Arhitectului Şef (IAS) din cadrul Primăriei Oradea.

În cadrul Instituţiei Arhitectului Şef, în anul 2019 au fost gestionate 16.583 de acte de diferite tipuri, comparativ cu cele 14.254 din anul 2018. S-au emis 7.385 de certificate de urbanism, 2.822 de autorizaţii de construire, 142 de autorizaţii de desfiinţare, alte 1.475 de cereri sau sesizări şi 494 de cereri recepţie lucrări.

În anul 2019 au fost înaintate spre analiză şi aprobare către Consiliul Local Oradea un număr de 98 de documentaţii de urbanism (faţă de 84 în anul anterior): 38 PUZ-uri şi 60 PUD-uri.

Arhitectul şef a precizat că dinamica impresionată se datorează solicitărilor venite din partea unor dezvoltatori, nu numai imobiliari, existând o cerere foarte mare pe zona industrială, precum şi proiectelor majore ale oraşului.

Printre proiectele majore ale oraşului, arhitectul şef a amintit cartierul Diaspora, un PUZ ce vizează strada Tudor Vladimirescu şi intersecţia cu Bulevardul Decebal care va oferi o zonă de regenerare urbană, o grădină botanică sau Stadionul municipal.

Alte știri