„Dincolo de aparențe”, campanie de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise. Acţiuni în campusul universitar orădean

Polițiștii de prevenire bihoreni, alături de polițiștii de la siguranță școlară și de polițiștii de proximitate orădeni au fost prezenți în campusul Universității Oradea și în incinta unității de învățământ, unde au derulat activităţi de prevenire a consumului de droguri şi reducere a riscurilor asociate consumului acestor substanțe nocive. Acțiunile polițiștilor de prevenire bihoreni au loc în cadrul campaniei naționale „Dincolo de aparențe”, de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise.

Campania preventivă are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise. Principalele direcții de acțiune vizează atât minorii, cât și adulții, care sunt informați cu privire la legislație, consecințe și riscuri asociate, precum și instituțiile cărora le pot solicita sprijin și consiliere.

Polițiștii bihoreni le-au explicat studenților Universității Oradea că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependenţă, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jur. Tinerii au primit informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite fapte ilegale. De asemenea, în interacțiunea cu studenții, polițiștii bihoreni au subliniat influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit. În cadrul acțiunii, studenții au fost informați că pot obține ajutor gratuit și în condiții de confidențialitate apelând la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, respectiv la reprezentanții Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor.

Campania națională „Dincolo de aparențe” se desfășoară pe întreaga perioadă a sezonului estival, iar activitățile vor fi desfășurate în spații publice intens circulate, la festivaluri, concerte, evenimente publice, spații extrașcolare etc.

Distribuie informația
Alte știri