Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a sărbătorit Ziua Psihologului

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a sărbătorit Ziua Psihologului, printr-un eveniment care a avut loc la sediul instituţiei şi a adunat la o masă rotundă reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Resurse si Asistenţă Educaţională Bihor, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor şi psihologi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

Marcarea zilei are ca obiectiv identificarea situaţiilor problematice apărute în cazul copiilor, situaţii pentru care instituţia poate interveni prin servicii şi prestaţii urmărind interesul superior al copilului şi promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește gestionarea acestor situaţii.
Este totodată o ocazie pentru a elabora o strategie la nivel local, prin care toţi factorii implicaţi în educaţia copiilor să contribuie la stoparea fenomenelor nedorite întâlnite în şcoli.

Într-o atmosferă interactivă, s-au dezbătut situaţiile în care este necesară consilierea psihologică, barierele care apar precum și posibilitățile de colaborare pentru a veni în ajutorul copiilor şi nu în ultimul rând familiilor acestora. Dintre situațiile problematice expuse, cele mai frecvente în practică, sunt cele legate de absenteismul școlar. S-a subliniat necesitatea intervenției de specialitate în faza incipientă a manifestării problemei şi s-au stabilit propuneri de colaborare, de diseminare a informaţiilor către toţi factorii implicaţi, conlucrând astfel la prevenirea şi intervenţia precoce în situaţii problematice apărute în cazul copiilor.

Distribuie informația
Alte știri