Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, din nou alături de persoanele cu dizabilităţi

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc “Târgul de Paşti”, al doilea târg din acest an, în cadrul căruia produsele lucrate manual de către persoanele cu dizabilităţi s-au bucurat de aprecierea tuturor vizitatorilor.

Asociaţia Alsterdorf, Asociaţia SOS Autism Bihor, Asociaţia Down Oradea şi Fundaţia Diakonia au expus zeci de produse, specifice Sărbătorilor Pascale. Obiecte decorative din ghips, vaze, lumânări, tablouri şi icoane au fost făurite cu migală şi dăruire de către tineri şi adulţi, membrii din cadrul acestor asociaţii, sub îndrumarea şi coordonarea personalului şi a voluntarilor.

Încă de la începutul anului, membrii asociaţiilor şi fundaţiilor s-au pregătit temeinic, participând săptămânal cu multă bucurie şi conştiinciozitate la ateliere tematice, unde au dat formă minunatelor obiecte expozate azi la acest târg. Scopul acestui demers este de a susţine asociaţiile şi fundaţiile, de a evidenţia munca pe care membrii acestora o depun, prin expunerea produsele spre vânzare tuturor celor interesaţi să susţină integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

“Ne dorim ca prin aceste evenimente, care vor deveni tradiţie pentru instituţia noastră, să promovăm o mai bună înţelegere a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, suţinerea demnităţii şi a drepturilor acestora, precum şi eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate, târgul fiind important pentru că în acest fel se simt utili şi apreciaţi”, a precizat Arina Moş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri