Direcția de Asistență Socială Oradea s-a alăturat campaniei pentru vaccinare împotriva Covid 19

Timp de o săptămână, începând cu data de 9 noiembrie 2021, Direcția de Asistență Socială Oradea s-a alăturat campaniei pentru vaccinare împotriva Covid 19.

Astfel, echipe formate din asistenți sociali și medicali din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea au împărțit zilnic pliante informative cu privire la vaccinare, în zonele aglomerate din municipiu, respectiv în zona centrală, piețe, stații de tramvai și autobuz, au discutat cu oamenii și i-au îndemnat să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur.

Astfel, cetățenii au fost informați despre cum funcționează vaccinul, despre modul cum reduce considerabil riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului, despre efectele grave pe care infectarea cu virusul SARS – Cov 2 o are asupra sănătății pe termen lung și despre centrele de vaccinare din oraș.

Până în prezent au fost contactate peste 500 de persoane aflate în evidența DASO, persoane imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile, asistenți personali ai acestora, precum și membrii familiei care locuiesc în aceeași gospodărie, pentru a fi înscrise în vederea vaccinării de către echipa mobilă formată din personalul medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Orădenii care nu s-au vaccinat până acum se pot imuniza împotriva COVID-19 în cele 5 centre de vaccinare puse la dispoziție de către municipalitate: Colegiul Tehnic „Traian Vuia”Orășelul CopiilorCentrul modular din Centrul CivicCentrul mobil din galeria AuchanCentrul mobil din Era Shopping Park. Un alt centru de vaccinare se află la Spitalul Pelican Oradea. Toate centrele sunt deschise zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar vaccinarea se efectuează într-un timp scurt și, cu sprijinul municipalității, în cele mai bune condiții de siguranță sanitară.

„Mă bucur că mare parte din cetățenii cu care am discutat zilnic pe teren au fost deschiși și au apreciat inițiativa noastră de a veni înspre ei, și sper ca această inițiativă să aibă ecou și, printr-un efort comun, să limităm efectele pandemiei. Vom continua să fim prezenți în comunitate, în special în zonele defavorizate, să informăm și să îndrumăm cetățenii să se vaccineze. Încă o dată, în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții, se evidențiază rolul nostru, al celor din asistență socială, care este să fim aproape de cei din comunitate, să le aflăm nevoile și să îi sprijinim acolo unde este nevoie”, a precizat d-na Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Distribuie informația
Alte știri