Directorul ANM: ”Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice”

Codul portocaliu de caniculă va fi extins duminică şi în sudul ţării, a anunţat directoarea ANM Elena Mateescu vineri, la videoconferinţa cu prefecţii organizată pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.

”În această dimineață am actualizat și va fi emisă, la ora 10:00, o avertizare meteorologică pentru următorul de interval, având în vedere faptul că astăzi și mâine rămânem pe avertizare cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului. 

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Vorbim de temperaturi între 38…40 de grade și minime care nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. 

Elena Mateescu a adăugat că, în următoarea lună, vremea va fi caldă şi nu se vor înregistra precipitaţii.

“În intervalul 25 iulie – 22 august, rămânem pe un fond de vreme caldă şi cu deficit de precipitaţii, fapt care va accentua şi posibil va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, a explicat directorul ANM.

Alte știri