Directorul Termoficare Oradea, Stănel Necula, a demisionat din funcţie

Foto: crisana.ro

Directorul Termoficare Oradea, Stănel Necula, a demisionat din funcţie, însă va asigura interimatul la conducerea societăţii timp de 45 de zile. Decizia vine la mai bine de o săptămână după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudă, fiindu-i interzise, totodată, mai multe drepturi.

Demisia directorului Termoficare Oradea a fost anunţată miercuri, 11 decembrie de primarul Ilie Bolojan. „Domnul director are un interimat de 45 de zile după care Consiliul de Administraţie va trebui să nominalizeze un alt manager”, a declarat primarul, care a adăugat că „nu plecarea cuiva este problema, ci nominalizarea unui nou director care să poată proba că a şi făcut ceva şi poate gestiona sistemul. Problema principală este ca sistemul de termoficare să funcţioneze. Suntem în plină iarnă, avem lucrări în derulare şi proiecte europene în licitaţie”.


Stănel Necula a fost adus e Ilie Bolojan de la Brăila pentru a scăpat CET Oradea de la faliment. El a fost administratorul special al Electrocentrale Oradea, iar după doi ani, în 2015, a preluat conducerea nou înfiinţatei Termocentrale Oradea. La sfârşitul lunii noiembrie a.c., Stănel Necula a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru tentativa de a obține, în 2012, fonduri europene cu acte și declarații false.


Distribuie informația
Alte știri