Dirijorul Shinya Ozaki revine pe scena Filarmonicii din Oradea

Cei 250 de ani de la naşterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven vor fi sărbătoriţi joi, 20 februarie, şi la Oradea, printr-un concert care va avea drept piesă de rezistenţă „Concertul nr. 5 „Imperialul” pentru pian şi orchestră în Mi bemol major”, sub bagheta dirijorului Shinya Ozaki.

Japonezul este un vechi colaborator al filarmonicii orădene, fiind unul dintre maeştri în arta dirijatului. A învăţat inclusiv de la celebrul Seiji Ozawa, fiind distins cu numeroase premii, de-a lungul activităţii sale. „Pentru că se împlinesc 250 de ani de la naşterea lui Beethoven, sînt foarte fericit că voi dirija la Oradea un asemenea grandios concert”, spune Shinya Ozaki. La pian se va afla Szekely Attila, solist născut la Tîrgu Mureş şi ajuns astăzi profesor la „Akademie fur Kunste” din Berlin.

În programul concertului de joi 20 februarie ora 19:00, la sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, mai sînt uvertura „Cenuşăreasa” de Rossini şi „Simfonia a IV-a în RE minor” de Robert Schumann.

Alte știri